News Flash:

Sfaturi pentru copt paine

4 Aprilie 2014
1716 Vizualizari | 0 Comentarii
Painea aburinda, abia iesita din cuptor, este dumnezeiasca, iar satisfactia pe care o ai atunci cand o prepari cu mainile tale este de neegalat. Stiai ca apa sau faina pe care o folosesti in prepararea aluatului are un rol important in modul in care creste painea si in consistenta acesteia? Exista cateva trucuri de care trebuie sa tii cont pentru a prepara un aluat perfect pentru o paine crescuta, pufoasa si savuroasa!

1. Nu te lasa intimidat de drojdie
Fii optimist si indrazneste! Drojdia nu este nici pe departe cel mai "nesuferit" ingredient alimentar de care te poti lovi in preparatele pe care planuiesti sa le gatesti in viitor. Doar pentru ca trebuie "stimulata" cu putina apa si zahar, care trebuie sa aiba temperaturi optime, pentru a nu distruge culturile vii din ea, nu inseamna ca nu vei reusi.
Daca vrei sa te asiguri ca apa are temperatura perfecta si nu ai termometru pentru a o masura, verific-o intotdeauna pe pielea din zona incheieturii mainii, care este mai sensibila. Daca simti ca te arde cat de putin, inseamna ca este prea fierbinte si ca mai trebuie racita.

2. Foloseste apa plata sau filtrata
Painea este un preparat care necesita foarte putine ingrediente - faina, apa, sare, drojdie -, insa fiecare dintre ele trebuie sa respecte cateva caracteristici esentiale pentru ca reteta sa-ti iasa perfect.
Unul dintre ele este apa. Nu mai da vina tot timpul pe drojdie atunci cand aluatul nu creste. Este posibil ca efectul sa apara si din cauza apei nefiltrate, direct de la robinet, care este puternic clorinata si anuleaza actiunea drojdiei.

3. Alege faina potrivita
Nu orice tip de faina este potrivit pentru paine. Indiferent ca optezi pentru paine din faina de grau sau din alte tipuri de cereale, important este sa te uiti la codul inscris pe fiecare ambalaj, care ofera indicii despre valorile nutritionale ale acestora.
Pungile de faina au inscrise niste coduri din trei cifre: 000, 480, 450, 550 sau 650. Cu cat codul este mai mare, respectiv 550 sau 650, cu atat se apropie mai mult de faina integrala, sanatoasa si potrivita pentru prepararea painii.

4. Framanta cu generozitate
La fel ca si cozonacul, painea trebuie framantata cu putere si indelung. Exista si o explicatie pentru acest ritual obositor, care-ti pune rabdarea la incercare. In timpul framantarii, aluatul se aereaza, iar glutenul din faina se elibereaza si face coca mai elastica.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfaturi paine coacere paine retete paine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023397 (s)