News Flash:

Sfaturi pentru a face o salata gustoasa!

14 Mai 2014
1466 Vizualizari | 0 Comentarii
Salatele trebuie sa fie proaspete, gustoase si satioase. Daca iti ies altfel, inseamna ca nu le prepari cum trebuie. Iata ce greseli sa eviti atunci cand prepari aceasta gustare aparent banala.

1. Nu diversifici verdeturile
Rucola si salata verde nu sunt singurele verdeturi pe care le poti folosi. Iti recomandam sa incerci si varza Kale, andivele, radicchio, varza de Bruxelles, iar pentru un plus de gust, leurda, loboda sau ce mai gasesti in piata. Astfel, variezi gusturile si texturile.

2. Folosesti un sos gresit
Asa cum e bine sa potrivesti mancarea cu vinurile, e important si sa potrivesti salata cu dressingurile. Un sos gros nu va pune in valoare rucola, iar salatele cu cruditati au nevoie de un sos bogat, aproape la fel de intens. Regula e urmatoarea: gust intens pe gust intens. Cu cat verdeturile sunt mai puternice, cu atat si sosul trebuie sa fie mai bogat. Vezi aici cum sa potrivesti dressingurile cu verdeturile preferate.

Prepara o salata cu broccoli si mustar Dijon.

3. Nu amesteci bine ingredientele
Toate ingredientele bune la fund? Evita aceasta greseala. Iar pentru asta, cel mai bine este sa amesteci salatele cu mana. Te murdaresti putin, dar merita.

4. Pui toate ingredientele deodata
Unele ingrediente trebuie sa fie puse abia la final, astfel incat sa nu se “piarda” in salata. Nucile, semintele, rosiile – toate acestea care cad la fundul bolului, trebuie puse abia la sfarsit.

5. Pui dressingul abia la sfarsit
Verdeturile sunt cele care au cea mai mare nevoie de dressing. De aceea, e bine sa le amesteci bine chiar de la inceput, apoi sa completezi cu celelalte ingrediente.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete salata sfaturi salata salata legume retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1825 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027693 (s)