News Flash:

Sfaturi de curatare a tocatoarelor de lemn

6 Octombrie 2014
2022 Vizualizari | 1 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Fara ele nu poti sa faci treaba in bucatarie. Sunt la fel de importante precum cutitele bine ascutite si tigaile din fonta. Dar de prea putine ori te gandesti ca nu este suficient sa le speli doar cu apa calda si detergent de vase. Tocatoarele de lemn pot arata bine si pot avea viata mai lunga daca le ingrijesti cum trebuie.

Nu iti inchipui cum ai putea lucra fara un tocator de lemn bun in bucatarie. Pe el toci ceapa si usturoi, maruntesti verdeturi, feliezi mezeluri, legume si fructe. Tocmai pentru ca peste el trec atatea ingrediente cu mirosuri si pigmenti diferiti, tocatorul de lemn primeste cate o urma dupa fiecare utilizare.

Doar buretele de vase nu il poate face ca nou. E nevoie si de alt secrete.

Pentru pete ... cum sunt cele de la mure, sfecla, ardei capia sau o friptura suculenta foloseste un amestec de sare, bicarbonat de sociu si apa. Aplica-l peste pete si freaca folosind un prosop.

Pentru mirosuri neplacute ... cum sunt cele de ceapa sau usturoi stropeste tocatorul de lemn cu putin otet. Acesta se va evapora si va lua cu el si aromele neplacute.

Citeste si despre dezavantajele folosirii unui tocator mic

Pentru curatarea zilnica ... clateste tocatorul sub apa fierbinte, dar nu uita de el in chiuveta plina cu vase. Daca sta la inmuiat in apa, risti sa il deteriorezi. Sterge-l cu un prosop uscat imediat ce l-ai spalat si lasa-l sa se zvinte afara, nu in dulap.

Pentru curatarea ocazionala ... de care tocatorul tau are nevoie din cand in cand. Ai nevoie de sare grunjoasa, jumatate de lamaie si niste ulei.

Presara sare din belsug pe toata suprafata tocatorului. Freaca toata suprafata cu jumatatea de lamaie (cu partea taiata in jos). Sterge tocatorul cu un prosop curat. Picura putin ulei si intinde-l pe toata suprafata cu ajutorul prosopului. Lasa uleiul sa actioneze timp de cel putin 10 minute, apoi sterge uleiul care ramane in exces.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tocator lemn accesorii gatit retete culinar ghid culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1685 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021620 (s)