News Flash:

Sfaturi culinare practice

5 Iunie 2014
978 Vizualizari | 0 Comentarii
Cred ca nici una dintre noi nu a avut un moment in bucatarie cand sa nu fi avut nevoie de un sfat practic despre cum sa pastreze sau sa faca ceva anume. Un telefon la mama, o bataie in usa la vecina si intotdeauna incercam sa gasim solutii pe care ceilalti le-au aplicat deja si ele functioneaza. Eu nu mi-.am propus sa reinventez roata, dar mi-am spus ca ar fi bine sa va impartasesc si voua lucrurile interesante pe care le-am aflat.

Cum pastrezi mai mult timp ALBUSUL?
- pentru a pastra cateva zile albusurile de ou, turnati deasupra cateva picaturi de apa;
- albusul oualor de rata nu se foloseste la prajituri, fiind prea gras nu se bate spuma;
- spuma de albus nu se lichefiaza daca punem in ea zaharul in doua reprize: una cand incepem batutul, cealalta la final;
- albusul de ou se desparte usor de galbenus, daca oul spart e pus deasupra unui vas, intr-o palnie, deoarece albusul curge in vas, galbenusul ramane intreg;
- albusul de ou se intareste mai repede daca adaugam in el un praf de sare sau de zahar, ori cateva picaturi de lamaie sau de apa rece;
- cand bateti albusul de ou, puneti in el o lingura de apa rece, din aceeasi cantitate de oua, va iesi o masa mai mare de albus.

Ce ne facem cu BANANELE?
- tinute la frigider, bananele se innegresc repede si se inmoaie, dar sa stiti ca cea mai buna pastrare a lor este intr-un cos de nuiele, intr-un loc bine aerisit.

Cum procedam cu BRANZA?
- se rade fara sa se sfarame daca inainte de folosinta o puneti pe o hartie, la congelator, vreme de 30 minute;
- soiurile de branza sfaramicioasa se taie cel mai bine cu un cutit care inainte de intrebuintare a fost trecut prin apa fierbinte;
- branza se desareaza usor daca se pune in apa, impachetata in hartie alba;
- branza intarita se inmoaie daca se inveleste intr-un servetel imbibat in vin alb si se pastreza astfel la rece, timp de o ora.

CARNE DE PASARE gustoasa
- puii se rumenesc bine daca inainte de a-i scoate de la cuptor ii stopim cu putina bere;
- inainte de a baga pasarile la fript, ungeti-le cu un strat subtire de zahar praf, astfel friptura se va rumeni frumos si va deveni crocanta, gustul de zahar dispare la fript;
- daca vreti ca gaina pe care o puneti in supa sa fiarba mai repede, frecati-o bine pe piele cu zahar, se inmoaie imediat;
- friptura de pasare (gaina, rataa, curcan) facuta la cuptor devine foarte crocanta daca in timpul friptului se unge mereu cu bere sau cu sosul din tava.

Cum procedam cu CARTOFII?
- cartofi pusi la fiert nu mai dau afara din oala daca in apa se adauga o lingura de lapte;
- cartofi fierti se curata mult mai repede daca imediat dupa ce sunt scosi din apa fierbinte, se clatesc repede in apa rece;
- cartofi noi se curata foarte usor daca-i tinem inainte in apa rece, amestecata cu o mana de sare gronjoasa, dupa cca 1/2 ora, ii frecam cu un servetel aspru;
- daca vi-au ramas cartofi prajiti de la masa, nu-i aruncati, pusi a doua zi intr-o ciorba, ii vor da un gust deosebit;
- cartofii din camara nu incoltesc daca se pun langa ei si cateva mere;
- dupa ce curatam cartofii de coaja, e bine sa-i trecem printr-un jet de apa rece, vor fierbe mai usor si nu se vor sfarama;
- ati curatat cartofii si pana sa-i fierbeti s-au inegrit Puneti cateva picaturi de otet in apa in care fierb, cartofii devin albi, iar gustul otetului nu se simte.

Cum facem CHIFTELELE?
- acestea se prajesc intodeauna in ulei bine incins, dar la foc mic;
- altfel se formeaza o crusta care impiedica patrunderea caldurii in interior si carnea ramane cruda.

Cum dregem CIORBELE?
- sunt mult mai gustoase daca in loc sa punem legumele sa fiarba impreuna cu carnea, le radem si le calim inainte in putin ulei;
- ciorba sau mancarea in care ati scapat prea multa sare, se repara usor daca puneti repede inauntru cateva felii de cartof crud, dati inca o data mancarea in clocot si apoi scoateti afara feliile de cartof.

Citeste si Cum se face ciorba de cartofi

Se spune ca cel mai bine omul invata din proprie experienta si pe pielea lui, eu insa sunt tare multumita daca reusesc sa aflu dinainte anumite lucruri si mai tarziu am grija sa le evit.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfaturi culinare retete gatit sfaturi gatit
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1670 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022556 (s)