News Flash:

Serbet de portocale

16 Noiembrie 2011
2435 Vizualizari | 0 Comentarii
Serbet de portocale
Ingrediente: 2 portocale 3 lingurite zeama de lamaie 1 kg zahar 500 ml apa Mod de preparare: Zaharul se pune la fiert cu apa, intr-o cratita acoperita. Se rade coaja de pe toata suprafata portocalei si se pune intr-un saculet mic din tifon, legat cu ata alba. Cind siropul este aproape legat, dupa aproximativ un sfert de ora, saculetul se introduce in sirop si se leaga cu firul de ata de toarta cratitei. Siropul se fierbe acoperit. Se da drumul la cateva picaturi intr-o cana cu apa rece. Daca picaturile nu se dizolva in apa si se strang ca o bila atunci este gata si se ia imediat de pe foc. Daca nu, se mai lasa si se mai incearca de cateva ori. Se ia de pe foc si se lasa sa raceasca tot acoperit. Cand este inca caldut, se freaca indelung si constant, pentru ca zaharul sa se raceasca si sa se modifice consistenta siropului. Daca este prea virtos se stropeste cu zeama de lamaie sau de portocala si se amesteca in continuare, pana se obtine consistenta dorita. Se taie 2 portocale in jumatate, se scoate pulpa din interior, ca sa ramana coaja de portocala pe post de pahar. Se pune serbetul in cojile-pahar de portocala si se dau la congelator. sursa articol: http://www.cepapam.ro sursa fotografie: http://www.cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

struguri rom ciorba radauteana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1586 viz    0 com
3835 viz    0 com
3636 viz    0 com
4134 viz    0 com
1061 viz    0 com
1869 viz    0 com
2327 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1533 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013715 (s)