News Flash:

Secretul unui gratar reusit - Cum se fac cu adevarat costitele de porc la gratar

20 Iunie 2017
2666 Vizualizari | 0 Comentarii
Vara este anotimpul gratarelor si al petrecerilor in aer liber. Daca te-ai saturat ce clasicele retete de friptura, de invitam sa incerci o noua reteta, de costite marinate in suc de ananas. Te asiguram ca vei primi toate laudele invitatilor.
 
Ingrediente:
 
1 kilogram coaste de porc
200 ml suc de ananas, proaspat stors (nu folosi suc cumparat)
1 lingura boia de ardei iute
1/2 lingurita piper
1 ceapa taiata rondele
 
Mod de preparare:
 
Taie costitele astfel incat sa obtii cate o portie. Nu marina bucata intreaga, deoarece zeama nu va intra bine in aceasta si, in plus, nu va prinde o culoare maronie, pe toate partile, in momentul prepararii.
 
Ntr-un bol incaparot adauga sucul de ananas, boiaua, piperul si ceapa. Amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena, apoi adaua coastele de porc si amesteca bine. Lasa coastele la marinat minim 5 ore.
 
Incinge bine gratarul si unge-l cu putin ulei, pentru a evita lipirea carnii. Scoate coastele pe un platoru, presara sare peste acestea, si adauga-le pe gratr. Frige-le bine, pe toate partile pana cand sunt bine patrunse si devin usor caramelizate.
Serveste costitele marinate in suc de ananas alaturi de o salata de sezon si un pahar de vin rosu.
 
sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reteta piper
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1758 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021165 (s)