News Flash:

Secretul placintei de branza cu foi fragede - Cum sa o faci ca sa iasa cat mai buna

8 Mai 2017
4675 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru foi:
4 linguri untura
650 g faina alba 000
1 lingurita praf de copt
200 ml lapte
2 oua
3 linguri zahar
sare

Pentru umplutura:
850 g branza dulce de vaci de casa
6 oua
3 linguri gris
coaja de lamaie
esenta de rom
4 linguri zahar
1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Faina am amestecat-o cu praful de copt, cernandu-le impreuna. Intr-un bol am amestecat untura cu zaharul, apoi am adaugat faina in ploaie, ouale, sarea si laptele.
Am framantat cu mana pana ce am obtinut un aluat elastic si nelipicios din care am intins 2 foi pentru o tava de 25/30 cm.
Am impartit aluatul in doua, iar pe masa infainata am intins cu sucitorul prima foaie.

Citeste si despre Placinta de post ca la bunica acasa - Cu ce sa o faci ca sa-ti iasa foarte buna

Am uns tava cu unt si am asezat tava. Am dat la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, la 180 grade.
Am pregatit si cealalta foaie, si am amestecat ingredientele pentru umplutura, mixandu-le bine-bine. Pentru ca branza mea a fost mai uscata, nu am adaugat decat 3 linguri de gris, dar am marit numarul de oua.

Am scos tava din cuptor si am pus umplutura, iar deasupra am pus cealalta foaie.
Am intepat foaia cu o furculita, apoi am uns cu oul batut.
Am dat la cuptor ptr 40 minute, sau pana cand placinta este rumena.
Cand a fost gata am pudrat-o cu zahar pudra si am portionat-o.

sursa: sim0na-world
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

placinta branza foi fragede aluat placinta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1665 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015523 (s)