News Flash:

Secretul painii perfecte se afla in Ardeal! Cea mai buna paine facuta acasa, fara urma de aditivi. MAGNET PENTRU STRAINI! Distribuie sa vada toti romanii

18 Ianuarie 2017
6678 Vizualizari | 0 Comentarii
Painea alba se prepara si astazi in localitatea sibiana Orlat dupa o reteta mostenita din batrani. Diferenta este data de folosirea unor utilaje de specialitate pentru mixarea aluatului si pentru dospire.
Brutarii prepara ”maiaua”, din faina si drojdie dizolvata in apa. Se lasa un timp la dospit apoi se framanta cu faina si apa, se adauga sare grunjoasa dizolvata in apa calduta si se lasa iar la dospit. Aproximativ 2 ore dureaza framantatul in covata de lemn, apoi 2 ore se lasa la dospit si dupa se baga in cuptor. Dupa ce s-a copt, paine se bate cu doua bete, manual.
Cum diferentiem painea cu adevarat de casa fata de cea cu aditivi:
Paine cu aditivi o recunoastem dupa miezul pufos, si creste foarte repede. O paine care nu are aditivi trebuie sa revina la aceeasi forma dupa ce ai apasat pe ea.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paine ardel retete paine paine pufoasa maia paine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1833 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025940 (s)