News Flash:

Secretul longevitatii japonezilor

3 Aprilie 2012
2162 Vizualizari | 0 Comentarii
Mancare japoneza
Longevitatea japonezilor a ajuns, mai nou, subiect de studiu. Oamenii de stiinta incearca sa afle cum isi mentin sanatatea locuitorii Tarii Soarelui Rasare si cat de importanta este alimentatia in cazul lor. Potrivit site-ului lyla.ro, multi cercetatori sustin ca este vorba de dieta lor. Iata cateva ponturi pe care ati putea sa le folositi si voi.       

1. Ingredientele pe care le gasim intr-o bucatarie japoneza sunt o serie de alimente de baza care insa constituie materia prima pentru alimentatia consistenta si zilnica. Acestea sunt: peste, soia, orez, fructe, ceai verde, legume si verdeturi, atat cele ce cresc pe pamant cat si cele marine.

2. Japonezii se bucura de mese gatite in casa in fiecare zi. O masa traditionala poate fi alcatuita din peste grill, un bol de orez, salata de legume, supa miso, fructe pentru desert si ceai verde la final. Ca dovada, japonezii consuma aproape 10 procente din pestele pescuit in intreaga lume desi ca populatie abia daca ating 2 procente. Aceasta doza zilnica de acizi grasi Omega 3 poate fi o explicatie simpla pentru longevitatea si sanatatea lor.

3. Principala regula a dietei japoneze este cea de a consuma intotdeauna ceea ce se poate gasi proaspat, in functie de sezon. In supermarketurile japoneze nu numai ca vei gasi alimente proaspete, ci pe langa data de expirare acestea vor avea inscriptionata si data (inclusiv ora exacta) culegerii / ambalarii.

4. Japonezii consuma portii mici din mai multe feluri de mancare la o masa. Inca din copilarie, ei invata sa manance incet, savurand fiecare imbucatura. In plus, mancarea este servita pe tavi si farfurii mult mai mici decat cele cu carea ne-am obisnuit in Europa. Iata cateva principii ale servirii mesei in japonia, pe care le poti insusi de asemenea pentru o dieta sanatoasa:

- nu umple niciodata complet farfuriile
- nu servi niciodata o portie prea mare din orice fel al meniului
- fiecare fel se serveste in propria sa farfurie
- mai putin inseamna intotdeauna mai mult
- fiecare fel este astfel aranjat incat sa poata fi remarcata frumusetea sa naturala
- proaspat inseamna intotdeauna „cel mai bun”

5. Japonezii mananca intotdeauna orez drept garnitura la mancare in loc de paine, la fiecare masa. Aceasta este o distinctie majora intre felul de a manca occidental si cel oriental. In Europa si America, consumul in exces de faina este de altfel si cauza majora a obezitatii. Prin urmare, incearca sa mananci la fiecare masa, in loc de painea clasica, cate un bol de orez, de preferinta orez brun (poti incerca si alte cereale integrale).

6. In Japonia, micul dejun este considerat cea mai importanta masa a zilei. Poate fi compus dintr-o varietate de feluri impartite in portii mici si poate include pe langa traditionalul ceai verde, orez fiert, supa miso, omleta sau peste.

7. Deserturile dulci sunt incluse in meniu mult mai rar in Japonia decat in Europa. Asta nu inseamna insa ca prajiturile, ciocolata sau inghetata nu sunt pretuite si aici. Cu toate acestea, ele nu sunt consumate in exces, oamenii fiind constienti de neplacerile pe care acestea le pot cauza sanatatii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucatarie japoneza peste soia orez fructe verdeturi mese gatite desert
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028255 (s)