News Flash:

Secretul jeleulei de mere - Ce trebuie sa faci ca sa-ti iasa cat mai bun

27 Septembrie 2016
3180 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg mere
250-300 gr zahar

Mod de preparare:

1. Curata merele de cotor si seminte. Taie-le in cuburi mai mici. Nu le curata de coaja.
2. Pune merele intr-o tava nu prea adanca si presara zaharul peste ele.
3. Baga tava in cuptorul incins la 250 de grade Celsius. In tava nu trebuie sa pui apa.
4. Scoate tava dupa jumatate de ora. Daca sucul lasat de mere a acoperit integral fundul tavii, amesteca in ea, micsoreaza temperatura la 220 de grade si baga tava inapoi in cuptor.
5. Dupa 10 minute invarte iar in tava. In cazul in care ti se pare ca merele nu sunt asa dulci, mai pune putin zahar in ele. Amesteca bine.
6. Dupa vreo ora jeleul de mere e gata. Stii ca e gata cand sucul s-a cam evaporat, iar merele sunt acoperite cu o spuma frumoasa.
7. Toarna jeleul fierbinte in borcan. Daca il lasi sa se raceasca, se va intari si va fi mai greu de pus in borcan.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

jeleu mere retete jeleu jeleu fructe gem mere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1619 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015118 (s)