Ingrediente:500 g
ficatei de pui500 g pipote si inimi de pui
2 legaturi ceapa verde
1/2 legatura
usturoi verde1 legatura patrunjel verde
1/2 legatura
marar verde3
oua3 linguri
pesmet2 linguri untura de porc sau 3 linguri de ulei
sare
piper
Mod de preparare:1. Spalam bine ficateii, pipotele si inimile si le punem la fiert. Probabil stiti ca ficatul fierbe mai repede asa ca il fierbem separat. Cat timp? Pana intra usor furculita in el/ele.
2. Dupa ce s-au fiert le strecuram si le tocam marunt cu cutitul. Sa nu faceti greseala de a le toca cu blenderul pentru ca rezulta o pasta asemanatoare pateului.
Citeste si Ceapa si usturoiul le taiem felii si le calim putin in untura, doar cat sa se inmoaie. E preferabil sa folositi untura de porc daca aveti deoarece da un gust aparte drobului.
Tocam patrunjelul si mararul marunt.
Intr-un bol punem organele taiate marunt, verdeata, ouale crude, pesmetul si amestecam usor pana se omgenizeaza. Atentie la ficat sa nu il zdrobiti prea tare.
Condimentam cu sare si piper si apoi punem drobul intr-o
forma de chec tapetata cu
hartie de copt. Puteti sa puneti si oua fierte tari pentru un aspect mai frumos insa mie imi place asa clasic pentru ca oricum il mancam cu oua rosii.
Coacem aproximativ 20 de minute la 175 grade Celsius.
Lasam sa se raceasca bine apoi il taiem felii si servim.
sursa:
hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)