News Flash:

Secretul celui mai aromat mujdei de usturoi. Cum trebuie preparat, de fapt

13 Aprilie 2017
409 Vizualizari | 0 Comentarii
Mujdeiul este consumat de numeroase persoane. Fie impreuna cu pestele, ori cu friptura. Fiecare persoana are, probabil, o reteta proprie pe care o urmeaza in momentul in care gateste mujdeiul. Ai putea incerca si reteta de mai jos. Este simpla, iar rezultatul va fi pe placul intregii familii.

Cum poti face cel mai bun mujdei
In legatura cu sosul de usturoi, Radu Anton Roman a scris urmatoarele: „Sosurile de usturoi sunt raspandite in toata lumea (mousse d’ail!) asa ca s-au ratacit si pe la noi vreo doua-trei variante. Vi-l oferim pe cel mai simplu si mai saracacios (cel ce vi se da la restaurante, cu pipeta contra pretului unei vile la Vama Veche, pe plaja): usturoi, sare, apa.”. Asadar, numai 3 ingrediente, simple, sunt suficiente pentru a face cel mai bun mujdei.

Citeste si Inghite seara de seara, inainte de somn, o lingura din acest amestec. In zilele urmatoare vei te vei simti mult mai bine. Uite cum se face si ce efect are asupra ta

Iata cum se prepara mujdeiul, potrivit lui Radu Anton Roman: „La-ndemana e sa cureti o capatana de usturoi si sa-i bati cateii intr-o „chisarnita” de lemn. Potrivesti o lingurita de sare grunjoasa si, cand totul e o pasta lipicioasa, se adauga apa (putina, o canita, nu o jumatate de caldare, cum face nea Mitica de la „Dolarul si carnatul”). Merge la orice, carne, mamaliga, peste.”

Sunt unele gospodine care adauga si alte ingrediente atunci cand pregatesc mujdeiul. Spre exemplu, in Oltenia se adauga, pe langa cele 3 ingrediente, si o lingura de otet, marar tocat si o lingurita de ulei.

Pentru a prepara mujdei, trebuie sa procedezi astfel. Inainte de toate, vei toca mararul. Piseaza usturoiul, dupa care adauga verdeata si sarea. Si, astfel, vei obtine mujdeiul.

Asadar, exista trei ingrediente de baza pentru a prepara mujdeiul. Insa, in functie de zona geografica sau in functie de preferintele fiecaruia, se pot adauga si alte ingrediente. Mujdeiul este consumat de foarte multe persoane, pe langa diferite feluri de mancare.

sursa: teo

friptura usturoi mujdei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1577 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019696 (s)

loading...