News Flash:

Secretul celor mai fragede cornulete umplute

17 Noiembrie 2016
7163 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 gr faina
25 gr drojdie
150 ml ulei
100 ml bors
3-4 linguri de apa calda
1/4 lingurita de sare
1 lingura de esenta de vanilie
coaja de la o lamaie

Pentru umplutura:
nuca de cocos (sau nuca normala)
rahat
gem de fructe

Mod de preparare:

Intr-un bol amesteca borsul, drojdia, sarea, esenta de vanilie si apa pana obtii o compozitie omogena. Adauga apoi coaja de lamaie si uleiul si incorporeaza, treptat, faina. Amesteca bine pana obtii un aluat dens, usor de manevrat.

Lasa aluatul la dospit, intr-un loc cald, timp de jumatate de ora sau pana isi dubleaza volumul. Intinde apoi aluatul pe o suprafata de lucru, pudrata cu faina. Taie aluatul in forma de triunghiuri, de marimea dorita.

Pentru umplutura, prepara un amestec de gem si nuca de cocos sau nuca normala si taie rahatul cuburi potrivite (cat sa fie invelite de aluat).
Umple unele cornulete cu rahat si pe altele cu gem. Ruleaza apoi cornuletele si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca apoi pudreaza-le cu zahar pudra, daca doresti.
Cornuletele de post cu bors pot fi servite alaturi de o cafea neagra sau de un ceai cald cu mar si scortisoara.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cornulete bors cornulete reteta cornulete craciun
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1449 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022196 (s)