News Flash:

Secretul celor mai delicioase eclere cu glazura de ciocolata - Care e reteta cu care vei avea succes

27 Februarie 2017
5033 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Coji:
6 oua
250 gr faina
100 gr unt
100 ml ulei
500 ml apa
1 lingurita de sare
1 lingura zahar

Crema vanilie:
3 galbenusuri
3 linguri zahar
1 lingura zahar vanilat
2 linguri amidon
500 ml lapte
200 gr unt

Frisca:
750 ml smantana lichida pentru frisca
3 linguri zahar vanilat
3 plicuri intaritor de frisca

Glazura de ciocolata alba:
250 gr ciocolata alba
100 gr migdale taiate in bucatele mici

Mod de preparare:

Coji de eclere:
Puneti apa impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea intr-o craticioara sa fiarba la foc mic.
Cand incepe sa clocoteasca se pune toata faina, se amesteca continuu cu telul pana cand aluatul se desprinde de pe fundul cratitei.
Luati cratita de pe foc, lasati compozitia sa se raceasca putin, apoi adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare.
Aluatul astfel obtinut se spriteaza intr-o tava in care ati pus hartie de copt.
Dati tava in cuptorul incins la 200 grade Celsius timp de 10-15 minute, apoi inca 10 minute la 160 grade Celsius.
Inchide focul, apoi lasati cojile coapte in cuptor minim 10-15 minute fara a deschide usa cuptorului.
Se scot apoi din cuptor si lasa sa se raceasca complet.

Crema de vanilie:
Puneti galbenusurile intr-o cratita.
Mixati-le cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema.
Se adauga amidonul, apoi se toarna laptele treptat, amestecand continuu.
Se pune cratita la foc mic si se fierbe pana cand crema se ingroasa, mixand continuu.
Adaugati untul, mixati pana cand acesta se topeste complet si compozitia se omogenizeaza.
Se lasa crema de vanilie sa se raceasca complet.

Frisca:
Smantana rece pentru frisca se mixeaza pana cand incepe sa capete consistenta.
Se adauga zaharul vanilat si intaritorul, se mixeaza pana cand obtineti o frisca pufoasa, tare.

Asamblare:
Cojile de eclere se taie in doua pe orizontala.
Se pun 1-2 lingurite crema de vaniliei la baza, se acopera cu un strat generos de frisca, se pune capacul eclerului deasupra, apoi se decoreaza cu glazura de ciocolata alba si migdalele taiate marunt.

Glazura de ciocolata alba:
Ciocolata alba se rupe in bucati si se pune intr-o craticioara sa se topeasca pe bain-marie.
Dupa ce s-a topit complet se toarna imediat cu ajutorul unei lingurite peste fiecare ecler.
Deasupra se presara migdalele taiate marunt.

sursa: agenda utila
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

retete ecler eclere vanilie eclere glazura
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1778 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017542 (s)