News Flash:

Secretele unui gratar reusit!

18 Iunie 2014
1578 Vizualizari | 0 Comentarii
Pe timp de vara, nimic nu e mai bun decat o friptura suculenta la gratar, alaturi de legume proaspete. Ca sa-ti iasa cel mai bun gust insa, e important sa stii cum sa o faci. Noi iti zicem ce greseli sa nu faci.

Nu gati pe un gratar murdar
Pentru o mancare gustoasa, este esential ca gratarul pe care o prepari sa fie curat. Iar pentru asta, trebuie sa stii un truc: cel mai bine se curata atunci cand este fierbinte. Asa ca, pune-l 5 minute pe foc, pana se incinge, apoi curata-l cu o perie speciala si cu putina grasime. Daca nu ai inca, investeste intr-o perie pentru gratar de calitate.

Nu-l curata imediat dupa ce ai terminat de gatit
Ai terminat de gatit toata carnea si a ramas in urma un gratar negru, cu resturi de mancare arse. Nu le curata. Acestea iti protejeaza gratarul pana la urmatoarea utilizare. Lasa-l sa stea asta si curata-l inainte de a-l folosi, cum ti-am explicat mai sus.

Incearca o reteta de Piept de pui la gratar cu usturoi si boia.

Nu intoarce carnea mai mult de o data
Dungile care raman pe carne de la gratar sunt rezultatul unei singure intoarceri. Daca intorci carnea de mai multe ori, nu mai obtii acelasi rezultat. Si nu mai presa carnea pe gratar - ii scurgi toate sucurile continute si obtii un gratar uscat.

Nu te grabi cu mancarea la masa
Imediat ce carnea este gatita, mai las-o sa stea cateva minute inainte sa o savurezi. In acest timp, aceasta continua sa se gateasca, iar sucurile gustoase continute se distribuie uniform.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete gratar sfaturi gratar retete carne retete vara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1673 (s) | 35 queries | Mysql time :0.029069 (s)