News Flash:

Secrete din bucatariile regale ale lumii

4 Iunie 2014
1143 Vizualizari | 0 Comentarii
Familia regala britanica s-a aflat mereu in lumina reflectorelor – de la viata personala si jocurile politice, pana la vestimentatie si obiceiuri culinare, tot ce se leaga de membrii acesteia a starnit interesul si a captivat nenumarate generatii. Iata cateva din obiceiurile culinare ale celor ce au guvernat si guverneaza Marea Britanie.

Pentru ca in data de 10 mai Romania sarbatoreste ziua regalitatii ne-am gandit ca ar fi un moment prielnic sa ne delectam cu preparate culinare... regale. Nu uitati ca aveti la dispozitie cartea Principesei Margareta - Carte Regala de Bucate in care puteti descoperi retete si oameni frumosi.
Printesa Diana

Printesa prefera mancarurile simple, dar iubea varietatea. Printre preferatele ei se numarau cartofii copti, salata, homarul, pastravul, ficatul de vitel, pastele si pieptul de pui cu miere, ghimbir si sos de coriandru.

Printul Charles
A fost inca de mic pasionat de gatit, la zece ani pregatind acadele cu aroma de portocale si capsune. Ii plac ciocolata, ouale jumari si fructele de lychee.

Henric al VIII-lea
Se dadea in vant dupa anghinare, placinta cu fructe si delicatese precum carne de lebada si vanat. De asemenea, nu refuza niciodata o portie de biscuiti.

Regina Victoria
In timpul unei vizite pe Riviera Franceza, regina Victoria a mancat pentru prima data oua de strut, acestea devenindu-i principala placere culinara. In rest, mancarea nu o preocupa in mod deosebit. Isi incepea ziua cu un ou de gaina fiert, servit intr-un paharel de aur, cu o lingurita aurita. Sa nu uitam de celebru Victoria Sponge Cake.

Elizabeth I
Prefera carnea de peste si de pasare, iar atunci cand venea vorba de bautura, dilua berea sau vinul cu apa. In fiecare seara obisnuia ca la ora 21, inainte de culcare, sa serveasca paine alba cu bere, ceea ce era destul de neobinsuit: majoritatea englezilor consumau paine de secara.

Elizabeth a II-a
Prefera mancarurile simple. Atunci cand era tanara obisnuia ca dimineata sa serveasca un mic-dejun tipic englezesc: oua ( le prefera pe cele cu coaja maronie, considerand ca au gust mai bun ), carnati, suc proaspat de portocale si ceai. In prezent, regina prefera sa isi inceapa ziua cu un ceai si paine prajita cu marmelada. In copilarie iubea bomboanele de ciocolata cu menta, dar de-a lungul vietii gusturile s-au orientat mai mult catre alimente sanatoase, regina devenind o mare consumatoare de struguri.

sursa: culinar
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucatarie regala retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023028 (s)