News Flash:

Secrete din bucatarie

13 Martie 2013
1685 Vizualizari | 0 Comentarii

Nimeni nu s-a nascut invatat. Si ce daca mai arzi o tigaie, afumi putin mancarea ori pui mai multa sare? Data viitoare vei sti ce sa faci. Totusi, pentru a preintampina unele situatii mai neplacute, e bine sa urmezi sfaturile celor "patiti". Iata cateva sfaturi din bucatarie:

1. Nu te descurci cand e vorba sa separi oua? Nimic mai simplu. Pune o palnie intr-un vas mai ingust si sparg oul deasupra ei. Albusul va curge imediat, dar galbenusul va ramane si va si fi intreg.

 2. Vrei sa se intareasca mai repede un albus? Atunci pun in el zahar / sare / apa rece / zeama de lamaie.

 3. Folia de aluminiu e solutia pentru a te bucura de un frigider mai curat. Inveleste rafturile in folie, apoi aseaza alimentele. Vei vedea ca acestea nu se vor mai lipi de peretii frigiderului, iar atunci cand vei face curatenie generala, iti va lua mai mult timp. Ba chiar, astfel vei reusi sa eviti si formarea petelor in interiorul aparatului electrocasnic.

 4. Gata cu gustul amar al andivelor! Ca sa le scoti amareala, taie-le tulpina tare, apoi pune-le in mix de apa si lapte.

 5. Frigiderul nu e locul perfect ca sa tii bananele. La supermarket, ele stau pe raft. De ce sa le pui tu la temperature scazute? Cel mai bine este sa le depozitezi intr-un loc intunecos, dar aerisit.

 6. Intotdeauna trebuie sa verifici drojdia inainte de a o pune in aluat. Pune o bucatica intr-un pahar cu apa fierbinte. Daca observi ca pluteste, atunci este buna. In schimb, daca se duce la fund, e clar ca nu ai ce sa mai faci cu ea.

 7. Mamele noastre pun drojdia proaspata intr-un vas mic, preseaza bine, apoi toarna putin ulei, cat sa o acopere. Astfel o pastreaza in conditii cat mai bune.

 8. Vrei cozonac mai proaspat? Pune in aluat si o lingura de otet.

 9. Ai cumparat miere de albine si nu stii sigur daca e naturala? Pune o bucatica de creion chimic intr-o lingura de miere. Daca se dizolva, atunci e clar ca mierea nu este chiar asa… naturala.

 10. Maslinele au gust mai aromat si sunt mai fragede daca le pui in apa clocotinda vreo 15 minute.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua palnie albus supermarket drojdia vas mic apa clocotinda
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1770 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031123 (s)