News Flash:

Secrete de la bunica - Cum se fac clatitele cu floare de salcam

22 Mai 2017
494 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 oua
2 linguri zahar
400 ml lapte
150 ml apa minerala
un praf sare
2 lingurite esenta de vanilie
200 g faina
flori de salcam

Mod de preparare:

Florile de salcam se clatesc in doua-trei ape si se lasa la scurs.
Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, se adauga laptele si faina, apoi apa minerala, esenta si se omogenizeaza bine aluatul.
Se lasa aluatul la odihnit 15 minute, dupa care se scufunda cate o floare de salcam in el si se asaza in tigaia antiaderenta, incinsa la foc mediu, rasfirand usor florile pentru a nu se lipi.

Citeste si Reteta de gogosi cu flori de salcam

Se procedeaza la fel cu fiecare floare de salcam in parte, asezandu-le in tigaie la mici distante una fata de alta. Cand clatitele sunt rumenite pe prima parte se intorc cu o spatula si se preseaza usor pentru a se aplatiza.
Clatitele se servesc fie simple, fiind foarte aromate, fie unse cu gem, dulceata, finetti, sau pur si simplu pudrate cu zahar.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

clatite salcam clatite flori retete clatite
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014771 (s)