News Flash:

Secret invatat de la un brutar - Cum se fac cornurile pufoase

21 Iunie 2017
1377 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7601 RON (-0.0024)
USD: 4.2755 RON (+0.0117)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

600 ml apa calduta
1 kg de faina
8 linguri cu ulei
2 linguri cu zahar
2 lingurite de sare
50 g drojdie proaspata

In plus:
1 galbenus
ulei pentru uns
sare grunjoasa pentru pus deasupra (eu am pus normala)

Mod de preparare:


Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putina apa calduta (din cantitatea scrisa mai sus) si se amesteca bine. Se cerne faina intr-un vas mai mare, se adauga restul ingredientelor si drojdia si se framanta un aluat potrivit de moale. Eu am pus fix cantitatile de mai sus si am framantat (pacat ca nu am robot) pana s-a desprins aluatul de vas. Se lasa acoperit sa dospeasca cam 30 minute.

Ca sa ne fie mai usor impartim aluatul in 2. Luam o bucata de aluat, o impartim in 12 bucati si pe o planseta unsa cu ulei intindem fiecare bucatica cu varful degetelor, o ungem cu putin ulei, o rulam si o rasucim (ca si un melc) innodand-o. Procedam la fel si cu restul de aluat (cele 11 bucati ramase). Preincalzim cuptorul (eu l-am pus la 100 grade). Apoi luam prima bucata care am innodat-o si cu ajutorul unui sucitor (ungeti-l putin cu ulei sa nu se lipeasca aluatul) o intindem in forma de elipsa cu baza de jos mai mare . Rasucim de la baza spre varf si uite-asa rezulta un corn frumos. Punem cornurile intr-o tava mare ( cea de la aragaz) le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu putina apa si le lasam sa creasca inca 10 minute. Bagam tava la cuptor si lasam sa se coaca 20 minute pana se rumenesc frumos cornurile. Le scoatem intr-un vas/cos si le acoperim cu un prosop. Sunt foarte fragede si se desfac foi, foi. Sper sa le fincercati caci sunt bune – bune, eventual puteti rade deasupra cascaval sau sa presarati diverse seminte.

sursa: hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina sare drojdie proaspata galbenus ulei prosop
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1662 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016248 (s)