News Flash:

Se pune sau nu smantana in spaghetele carbonara?

30 August 2017
1718 Vizualizari | 0 Comentarii
Fie ca este vorba de paste, supa de taitei sau tocanita de vita, s-ar putea sa descoperi ca reteta pe care o foloseai pana acum este gresita. Specialistii in gastronomie explica de ce nu se pune smantana in pastele carbonara sau cum sunt conditionate retetele de biscuiti de folosirea untului.

Fiecare bucatar isi are secretele lui, insa dincolo de acestea circula tot felul de mituri, multe dintre ele neavand niciun sambure de adevar, scrie msn.com. Fie ca ati incercat sa puneti ulei in apa in care ati fiert pastele sau ati adaugat lapte in oul batut inainte de a-l pune in tigaie, specilistii culinari explica de ce este gresit sa procedam in acest mod.

In continuare va prezentam cateva mituri la care ar trebui sa renuntati:

Carnea pe gratar trebuie intoarsa o singura data
Se pare ca teoria conform careia carnea trebuie intoarsa o singura data este complet falsa. Specialistii sunt de parere ca o bucata de carne intoarsa de mai multe ori se gateste mai repede si mai uniform. In acest fel, niciuna din parti nu se incinge sau raceste prea tare.

Citeste si Un preparat usor, de vara - Spaghete cu pui, rosii si spanac

S-ar putea sa nu obtii o crusta groasa, insa carnea va fi mult mai suculenta si mai gustoasa. Adaugarea unei linguri de ulei in apa in care fierb pastele le va face mai putin lipicioase Pastele ar putea fi mai putin lipicioase daca in timpul fierberii se adauga o lingura de ulei, dar intr-un final vor aluneca din furculita de fiecare data cand vom incerca sa mancam. Nu mai amintim de cantitatea de grasimi adaugata peste carbohidratii din paste, sosul continand la randul sau foarte mult ulei.

Poti face biscuiti deliciosi fara a folosi unt
Adevaratii biscuiti ar trebui sa fie pufosi, dar sfaramiciosi, iar pentru acest lucru au nevoie de unt, un ingredient ce nu poate fi exclus. Poti adauga lapte in oul batut inainte de a-l prepara in tigaie Adaugarea laptelui in oul batut inainte de a fi preparat in tigaie poate duce la uscarea si arderea acestuia. Asigurati-va ca utilizati cele mai proaspete oua si amestecati-le fara condimente inainte de a le pune in tigaie. Se indeparteaza de la sursa de caldura chiar inainte de a fi gatite in totalitate. Caldura tigaii va continua sa isi faca efectul asupra acestora, fiind momentul potrivit pentru a adauga condimente, lapte sau chiar smantana pentru o consistenta mai cremoasa.

Citeste si Te scot din incurcatura cand nu stii ce sa mai gatesti - Spaghete studentesti

Spaghetele carbonara sunt facute cu smantana
Reteta autentica de spaghete carbonara nu include smantana. Textura cremoasa este data din simpla combinatie de branza si oua, care se adauga imediat dupa ce pastele sunt fierte. Nu prajesti putin carnea de vita inainte de a prepara tocanita Cand vine vorba de tocanita din carne de vita, omiterea procesului de usoara prajire a carnii inainte de adaugarea legumelor si condimentelor este un lucru gresit. De aici vine gustul intens, asa ca data viitoare nu ar trebui sa mai treceti cu vederea acest pas.

Painea pentru bruschete trebuie sa fie bine prajita
Desi bruschetele isi au numele din italiana si inseamna „paine prajita“, la inceput fiind preparate din felii groase de paine, bine facute pe gratar, bucatarii recomanda rumenirea usoara, folosirea unor rosii suculente si a unui ulei de masline de inalta calitate.  

Utilizati numai piept de pui pentru supa cu taitei
Pentru a prepara o supa de taitei delicioasa nu utilizati doar piept de pui. Fierbeti puiul in intregime, pentru a da gust, si pastrati in supa numai pieptul, pe care il taiati in bucati mici. Restul de pui poate fi folosit in alte preparate.

preluat de pe adevarul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

smantana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1628 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026587 (s)