News Flash:

Se numara printre cele mai sanatoase alimente din lume. Iti scade considerabil riscul de a face infarct sau AVC

7 Decembrie 2018
1247 Vizualizari | 0 Comentarii

Sfecla rosie este un aliment minune care nu trebuie sa lipseasca din casa, mai ales in sezonul rece. Este bogata in vitamine, minerale, are foarte putine calorii, fiind de real ajutor in curele de slabire si aduce multiple beneficii sanatatii.

Potrivit The World’s Healthiest Food, sfecla rosie reprezinta o sursa excelenta de vitamina B, mangan si potasiu. De asemenea, sfecla rosie este considerata unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Ajuta la mentinerea tensiunii arteriale, previne boala cardiaca, inclusiv infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral.  Sunt studii care au arata ca sfecla poate reduce semnificativ tensiunea arteriala cu pana la 4-10 mm Hg pe o perioada de numai cateva ore.

Iata care sunt principalele beneficii ale consumului de sfecla:

  • Creste performantele sportive. O serie de studii sustin ca nitratii dietetici pe care ii contine sfecla pot imbunatati performantele sportive. De asemenea, poate creste consumul de oxigen cu pana la 20%.
  • Este un aliat in combaterea inflamatiei. Specialistii sustin ca inflamatia cronica este asociata cu o serie de boli – obezitatea, bolile de inima, afectiunile hepatice. Sunt si studii care arata ca sfecla are un efect antiinflamator.
  • Imbunatateste sanatatea digestiva. Fibrele alimentare sunt o componenta importanta a unei diete sanatoase. De exemplu, o ceasca de sfecla poate sa contina 3 grame de fibre.
  • Contribuie la sustinerea sanatatii creierului, fiind ideala pentru persoanele in varsta.
  • Previne anemia si infectiile respiratorii. Mai mult se pare ca duce la cresterea imunitatii. Explicatia consta in faptul ca sfecla rosie contribuie la stabilizarea PH-ului din corp, un lucru esential pentru imunitate, deoarece bacteriile infloresc atunci cand echilibrul PH-ului din organism este alterat.
  • Ajuta la detoxifierea ficatului.
  • Mai mult, previne cancerul. Betacianina, cea care da culoare rosie este un antioxidant puternic, care are proprietati de prevenire a cancerului. Un studiu efectuat la Universitatea Howard a demonstrat ca betacianina a incetinit cu 12,5% progresia tumorilor in cazul cancerului de prostata si a celui mamar.

Este deosebit de utila in tratarea anemiei feriptive fiindca contine nu doar fier, ci si magneziu si vitamina B6, esentiale pentru asimilarea acestui oligoelement.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfecla rosie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1845 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023525 (s)