News Flash:

Scutecele Domnului

20 Decembrie 2011
2879 Vizualizari | 0 Comentarii
Scutecele Domnului
Ingrediente:

nuci tocate
500 g faina
sirop pentru foi
o ceasca de apa calduta
3 linguri ulei
putina sare

Mod de preparare:

Intr-un vas mai mare se pun faina, apa, sarea si uleiul si se pregatetse un aluat. Se framanta bine, se bate de masa pana prezinta goluri in sectiune, apoi se lasa deoparte in jur de 15 minute, acoperit cu un servet. Se pregatesc mai multe foi, se subtiaza cu ajutorul unui sucitor, se lasa sa se zvante, dupa care se taie in forme rotunde, de marimea unei farfurii. Fiecare foaie se coace pe o tava, direct pe foc, pe o parte si pe alta. Intre timp se pregateste un sirop usor legat si aromatizat cu apa de flori. Dupa aceea se pun foile una peste alta, stropite bine cu sirop si presarate cu nuci. Se serveste feliat.
Acestei retete i se mai spune si turte cu jufe.

sursa reteta: gustos.ro
sursa fotografie: gustos.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nuci faina sirop apa ulei sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2333 viz    0 com
1817 viz    0 com
3809 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1616 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013280 (s)