News Flash:

Scovergi pufoase - FOTO

9 Ianuarie 2012
11121 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente (pentru 500 g de faina):

un cub de drojdie proaspata
un ou (daca tineti post, renuntati la el, nu va schimba foarte mult rezultatul)
1 lingura+1 lingurita zahar
un praf de sare
30 ml ulei+ulei pentru prajit
apa cat sa iasa un aluat moale si elastic, usor de intins (apa se poate indoi cu lapte sau putem folosi cu succes si iaurt).

Mod de preparare:


Se cerne faina intr-un castron incapator, presaram lingura de zahar si praful de sare peste faina. Folosind lingurita de zahar si putina apa calduta dizolvam drojdia. Spargem oul, adaugam drojdia, 30 ml ulei si turnand apa calduta, putin cate putin, incepem sa framantam aluatul. Lasam la crescut aproximativ o jumatate de ora. Se infaineaza suprafata de lucru, din aluat formam bile cu marimea dorita. Le dam forma rotunda folosindu-ne de maini sau de vergeaua pentru intins si o farfurioara. Se prajesc in ulei incins.
In zilele de post, pudrati scovergile cu zahar farin.
Reteta a fost incercata de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Scovergi_pufoase1
zahar sare ulei apa scovergile zahar farin
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3539 viz    0 com
1641 viz    0 com
1277 viz    0 com
2383 viz    0 com
1191 viz    0 com
1719 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1561 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020571 (s)