News Flash:

Scovergi pufoase - FOTO

9 Ianuarie 2012
10924 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6695 RON (+0.0035)
USD: 4.0518 RON (+0.0170)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente (pentru 500 g de faina):

un cub de drojdie proaspata
un ou (daca tineti post, renuntati la el, nu va schimba foarte mult rezultatul)
1 lingura+1 lingurita zahar
un praf de sare
30 ml ulei+ulei pentru prajit
apa cat sa iasa un aluat moale si elastic, usor de intins (apa se poate indoi cu lapte sau putem folosi cu succes si iaurt).

Mod de preparare:


Se cerne faina intr-un castron incapator, presaram lingura de zahar si praful de sare peste faina. Folosind lingurita de zahar si putina apa calduta dizolvam drojdia. Spargem oul, adaugam drojdia, 30 ml ulei si turnand apa calduta, putin cate putin, incepem sa framantam aluatul. Lasam la crescut aproximativ o jumatate de ora. Se infaineaza suprafata de lucru, din aluat formam bile cu marimea dorita. Le dam forma rotunda folosindu-ne de maini sau de vergeaua pentru intins si o farfurioara. Se prajesc in ulei incins.
In zilele de post, pudrati scovergile cu zahar farin.
Reteta a fost incercata de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Scovergi_pufoase1
zahar sare ulei apa scovergile zahar farin
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3494 viz    0 com
1589 viz    0 com
1242 viz    0 com
2331 viz    0 com
1163 viz    0 com
1684 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016379 (s)