News Flash:

SCOVERGI ca la bunica acasa! Invata sa le prepari dupa reteta originala ca sa-ti iasa cele mai PUFOASE. Distribuie linkul ca sa salvezi reteta!

24 Ianuarie 2017
84674 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina
7 gr drojdie uscata (sau 25 gr proaspata)
1 lingura zahar
300 ml apa calduta
2 linguri ulei
1 lingurita sare

Mod de preparare:

Mai intai pregatim aluatul.Amestecati drojdia uscata cu faina si sarea. Apoi incepeti sa adaugati apa in care ati dizolvat zaharul, putin cate putin, si framantati. Adaugati si ueiul si framantati pana nu se mai lipeste de maini. Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul.
Formam bile din aluat.
Manjim mainile cu ulei si incepem sa formam scovergile apasand cu degetele. Nu intindem cu sucitorul, aceasta operatiunea se face doar cu mainile, presand mereu cu degetele, obtinand astfel acele denivelari. Dupa ce ati terminat puneti scovergile pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei si presati din nou cu degetele pana ce sunt intinse suficient de bine.
Prajim scovergile in ulei bine incins. Veti vedea ca imediat ce le punem in ulei se vor forma denivelarile.
Le praji pe ambele parti.
Aveti grija sa nu plecati de langa ele, fiind foarte subtiri se vor rumeni imediat.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta scovergi aluat scovergi scovergi faina
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1520 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017537 (s)