News Flash:

Scoici scallop la tigaie

22 Ianuarie 2014
2162 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

60 ml ulei de masline
60 ml apa
80 ml frisca lichida
125 g unt
4 cepe lunguiete, taiate marunt
2 capatani de usturoi, taiat marunt
3 stiuleti de porumb, boabele curatate
70 ml vin alb
1/4 ceasca de apa
7 felii de prosciutto
20 de scoici scallop in jumatate de cochilie
1 lingurita de suc de lamaie
putin patrunjel, proaspat

Mod de preparare:

Incalzeste putin unt, alaturi de o lingurita de ulei la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le timp de cateva minute, apoi adauga boabele de porumb timp de un minut. Adauga vinul alb si continua sa amesteci timp de doua minute. Adauga apa si pune un capac desupra tigaii. Amesteca ocazional si gateste timp de cinci minute.

Intr-o alta tigaie, incinge putin ulei si prajeste feliile de prosciutto pana ce devin crocante. Taie-le apoi in mai multe bucati. Pune apoi mixtura de porumb intr-un blender alaturi de o lingurita de ulei si amesteca.

Gateste cate o jumatate din scoicile scallop timp de un minut intr-o tigaie la foc mediu si apoi realizeaza o mixtura de unt topit si putin ulei, alaturi de sucul de lamaie.

Pe cate o farfurie, aranjeaza cate doua sau trei cochilii de scoici si adauga piureul de porumb. Asaza cate o scoica si putin prosciutto si tapeteaza cu mixtura de unt.
Serveste scoicile scallop cu patrunjel presarat pe deasupra, alaturi de un pahar de vin alb sec sau demisec.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

CharlesLouff  | #1427
wh0cd206914 motilium
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1759 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019890 (s)