News Flash:

Scoici cu spaghete si usturoi

12 Noiembrie 2013
1546 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1.3 kg scoici spalate si curatate
60 ml vin alb sec
fulgi de ardei iute
1 lingura patrunjel tocat
150 g spaghete
2-3 linguri ulei de masline
1 catel usturoi feliat subtire
sare

Mod de preparare:

Lasa scoicile spalate sa stea in apa cu sare timp de cel putin 10 minute. Intre timp, pune la fiert spagehtele in apa cu sare, timp de 5 minute.  Scurge-le  si pastreaza 450ml din apa in care au fiert.

Caleste putin usturoiul in uleiul incins, la foc mic, dar ai grija ca usturoiul sa nu se rumeneasca. Dupa 1-2 minute adauga un varf de lingura de fulgi de ardei iute. Pune in tigaie si scoicile, vinul si un praf de sare. Gateste totul timp de 1-2 minute, amestecand din cand in cand.

Scoate scoicile intr-un bol si pune in tigaie spaghetele scurse, adaugand  si o parte din apa pastrata. Continua sa gatesti pana cand pastele sunt al dente. Pune patrunjelul tocat si apoi scoicile scoase in bol. Lasa inca 1 minut pe foc si sunt gata.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1951 viz    0 com
1429 viz    0 com
1574 viz    0 com
1104 viz    0 com
4395 viz    0 com
3587 viz    1 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1731 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016884 (s)