News Flash:

Scarita de miel cu condimente

8 Noiembrie 2013
960 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300ml ulei de floarea soarelui
2 linguri de smantana
1 lingura unt
piper
3 cartofi
1/2 ceapa
sare
1 de legatura de menta
6 linguri pesmet
2-3 linguri parmezan razuit fin
1 de legatura coriandru
10-15 fire de chives
4 catei de usturoi
1 de legatura de patrunjel verde
2 linguri ulei de masline
1-1,5 kg scarita carne de miel

Mod de preparare:

Se condimenteaza scarita de miel cu sare grunjoasa si piper proaspat macinat. Se pun 2 catei de usturoi in staniol si se baga in cuptorul incins. Se pun la fiert cartofii cu putina sare si intre timp se pune pe foc o tigaie cu putin ulei de masline. Dupa ce se incinge uleiul, se adauga 2 catei de usturoi si ceapa, iar apoi se aseaza scarita de miel ca sa ii “dai” fata, aproximativ 3 minute.
Se taie toata verdeata foarte marunt, se amesteca cu untul, parmezanul, usturoiul si 3 linguri de pesmet. Se baga la cuptor scarita de miel, se lasa 3 minute, se scoate si apoi se intinde peste ea “paturica de verdeata”. Se baga iar la cuptor inca 5 minute, se scoate si se arde deasupra cu lampa pentru flambat ca sa capete un aspect mai colorat.

Dupa ce fierb cartofii, se piseaza foarte bine, se amesteca cu untul si smantana, iar la final se piseaza prin sita ca sa devina foarte fin. Se formeaza niste bile pe care le dai prin pesmet si le pui in uleiul incins. Se lasa pana se coloreaza foarte putin iar apoi se aseaza in farfurie langa scarita de miel.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1512 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011592 (s)