News Flash:

Scapa de pofta de dulciuri, sare si grasimi!

13 August 2013
2323 Vizualizari | 0 Comentarii
Potrivit articolului “Food Corporations Turn to Chefs in a Quest for Healthy Flavor,” publicat in New York Times, marile companii producatoare de mancare isi schimba strategia datorita cererii tot mai mari a publicului pentru mancarurile sanatoase. Pentru a creste increderea consumatorilor, marile companii au apelat la cei mai buni bucatari pentru a-i ajuta sa creeze meniuri mai sanatoase.

Insa, trebuie retinut ca cea mai sanatoasa este mancarea preparata in casa. Cel mai bun mod prin care poti fi sigur ca mananci alimente de cea mai buna calitate este sa-ti prepari singur mancarea. Iar pentru asta nu trebuie sa fii un Master Chef, trebuie doar sa ai putina imaginatie si cateva cunostinte de baza.
ata, deci cum iti poti ,,reprograma” papilele gustative astfel incat sa nu mai poftesti la dulciuri, sare sau grasmi:

- soteaza legumele pentru un plus de gust
- joaca-te cu condimentele pentru a adauga savoare si fitonutrienti
- grasimile sanatoase care se gasesc in avocado, susan sau nuca de cocos ofera mancarii o aroma deosebita si o textura cremoasa
- adauga cantitati moderate de otet balsamic, pasta de tomate, ciuperci deshidratate sau alge marine in sos, supa sau tocana
- scortisoara, piper, cuisoare, ghimbir sau ardei iute sunt toate condimente care vor adauga un plus de savoare fiecarei mese. In plus, studiile arata ca atunci cand ne concentram pe gustul alimentelor, avem nevoie de mai putina mancare ca sa ne saturam
- incearca sa folosesti cat mai des si vanilia, untul de cocos si lamaia
- consuma fructe si legume de sezon provenite din zona in care locuiesti, acelea sunt cele mai aromate
- ai grija sa te hidratezi. Atunci cand suntem deshidratati nu producem destula saliva, iar mancarea nu va mai fi la fel de gustoasa
- atentie la medicamentele pe care le folosesti, anumite pastile cauzeaza aparitia unui gust metalic, neplacut in gura.
- consuma alimente bogate in zinc precum seminte de floarea-soarelui, nuci, stridii sau linte deoarece lipsa acestui mineral afecteaza mirosul si gustul.

sursa: doctorul zilei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

master chef avocado otet balsamic gust metalic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1745 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033036 (s)