News Flash:

Scania cu mere si scortisoara

18 Decembrie 2012
1527 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

165 g unt
250 g pesmet
o lamaie
1 kg mere (jumatate rosii, jumatate verzi)
o lingura de scortisoara maruntita
200 g zahar
zahar pudra
 
Mod de preparare:
 
Se topesc 100 g unt intr-un vas si se rumeneste pesmetul. Se pune deoparte doua sferturi de mere (jumatate rosii, jumatate verzi), se tin in zeama de lamaie ca sa nu se inngreasca, in prealabil au fost curatate de coaja si cotor si taiate in felii subtiri. Se unge cu unt un vas de ceramica, apoi se presara pesmetul. Se pune un strat de felii de mere, se presara zahar si se pun cateva cubulte de unt. Se umple vasul cu straturi de pesmet si felii de mere cu zahar si unt. Ultimul, strat va fi de pesmet  amestecat cu scortisoara. Se pune tarta la cuptor, la foc mare, pentru 30-40 de minute. Se va rumeni la exterior si va fi moale si dulce in interior. Se serveste rece sau calda, dupa gust.
Poate fi servita cu crema de oua cu lapte, simpla sau cu aroma de scortisoara. Sau puneti felii de scania pe farfurii si serviti cu inghetata de vanilie sau scortisoara.

sursa: lyla
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt pesmet lamaie mere scortisoara maruntita zahar zahar pudra vas
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2633 viz    0 com
4390 viz    0 com
1470 viz    0 com
2152 viz    0 com
2934 viz    0 com
8691 viz    0 com
2620 viz    0 com
1636 viz    0 com
1513 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1736 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031371 (s)