News Flash:

Sbrisolona, desertul ideal pentru cafeaua de dimineata

13 Noiembrie 2013
1505 Vizualizari | 0 Comentarii
Reteta de Sbrisolona, desertul ideal pentru cafeaua de dimineata:

ingrediente:

1/2 baton de vanilie
20 g lichior Maraschino
20 g ou
25 g galbenus
5 g praf de copt
150 g zahar
300 g faina de migdale
75 g malai
150 g unt

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu malaiul, faina de migdale si praful de copt. Se amesteca in alt bol untul cu oul, galbenusul, zaharul si maraschino. Cand devine omogen, se adauga amestecul de faina si se amesteca pana se formeaza un aluat granulos. Punem acest aluat in tortiera pana se umple 2/3 din capacitate. Se da la copt in cuptor preincalzit la 180*C (155*C daca cuptorul este neventilat), timp de 25 min in lipsa de umiditate (adica valvola cuptorului trebuie sa fie deschisa). Daca cuptorul nu este prevazut cu acest dispozitiv, se lasa usa cuptorului deschisa, ajutandu-ne de o lingura de lemn.
Cum vi se pare Sbrisolona, desertul ideal pentru cafeaua de dimineata?

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sbrisolona desert italian
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1821 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022127 (s)