News Flash:

Saviecuta cu mac si nuca -baigli

5 Mai 2011
3826 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente: Aluat: 500 g. faina 250 g. margarina 2 linguri mari de smantana (acra nu frisca lichida) 100 g. untura de porc (optional) 2 galbenusuri un praf de sare si unul de zahar Maia: 25 g. drojdie proaspata 2 lingurite zahar putin lapte caldut (nu fierbinte!) Umplutura: 250 g. mac/nuca 200 g. zahar 100 ml. lapte Pentru uns foile: 3 galbenusuri Mod de preparare: Se face maiaua: se pune drojdia intr-un bol; se presara zahar deasupra si se amesteca bine. Se adauga laptele si se presara putina faina peste intreaga compozitie. In 5-10 minute, daca drojdia e proaspata, trebuie sa creasca. Se pune toata faina intr-un bol incapator si se adauga maiaua. Se adauga smantana, un praf de sare si zahar si galbenusurile (albusurile se vor folosi ulterior la compozitia de nuca si mac, pentru a le subtia) Se amesteca bine toate ingredientele. Se adauga apoi margarina, incalzita putin la microunde si untura de porc (cine doreste) si se framanta bine, bine pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe maini. Se acopera si se lasa la dospit langa o sursa de caldura. In acest timp, pregatim umpluturile cu mac si cu nuca. Se incalzeste laptele intr-o craticioara, impreuna cu zaharul. Cand zaharul se topeste, se adauga macul, respectiv -nuca, gata macinate. Cand cele doua compozitii se racesc, se amesteca cu albusurile batute spuma+putin zahar. Daca macul e prea uscat, se poate fierbe putin gris cu lapte si se adauga compozitiei, facand-o astfel mai "pufoasa". Aluatul dospit se portioneaza cu cutitul in 8 parti egale, fiecare segment reprezentand o foaie de umplut (un cozonacel). Se intinde cu sucitorul fiecare segment in parte:sa nu va deruteze faptul ca aluatul "cade" in momentul in care il taiati cu cutitul, nu ii afecteaza fragezimea. Masa se pudreaza cu putina faina si se intinde foaia de aluat cat mai subtire posibil. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus de ou: Se baga in cuptorul deja incins, pentru mai mult de jumatate de ora, la 180 grade C. Faceti testul cu scobitoarea neaparat
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

chec floarea soarelui ecler faina branza sarata smantana zahar lapte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1432 viz    0 com
3516 viz    0 com
5144 viz    0 com
2538 viz    0 com
1349 viz    0 com
2778 viz    0 com
3859 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1441 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013159 (s)