News Flash:

Sarmalute moldovenesti pe pat de varza calita

16 Septembrie 2014
1902 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 varza
½ kg de carne de porc tocata
½ kg de carne de vita tocata
350 g pasta de bulion, concentratie 24%
½ kg costita afumata de calitate
1 kg ceapa
1 cutie de orez cu bob rotund
1 legatura patrunjel
3  morcovi potriviti
cimbru
1 sticla sos de rosii
1 kg rosii
foi de vita de vie
ardei iute
knorr de legume
smantana
piper macinat
5 catei de usturoi
bors
unt
1 kg de malai
sare

Mod de preparare:


Se caleste ceapa, morcovul, impreuna cu carnea si la sfarsit se adauga orezul, dupa care se inveleste aceasta compozitie in foi de vita sau varza.
Se asaza in cerc intr-o oala teflonata. Pe fundul oalei, se asaza un strat de sorici si frunze de varza. Dupa un strat, se asaza deasupra felii de rosii, felii de costita si bucatele de cimbru si se repeta operatiunea pana la asezarea ultimelor sarmale.
Se acopera totul cu alte felii de rosii, sorici si se face un suc de rosii pentru a le acoperi cu zeama, o folie si un capac etans. Varza calita: se caleste un pic de ceapa, usturoi si sunculita afumata. Se opareste varza, apoi se toaca. Se lasa la foc mic pana se inmoaie varza si se adauga un pic de bulion, pentru culoare si gust.
Se monteaza farfuria.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

masterchef sarmale moldovenesti varza calita retete carne culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1602 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019665 (s)