News Flash:

Sarmalute moldovenesti fierte in vin

7 Februarie 2019
609 Vizualizari | 0 Comentarii

O delicioasa reteta de sarmale moldovenesti.

Ingrediente:

  • 2 verze murate
  • 500 g carne de porc tocata
  • 500 g carne de pui tocata
  • 50 g orez
  • 2 oua
  • 2 cepe medii taiate marunt
  • 200 g pasta de tomate
  • 500 ml vin alb
  • sare, piper, dupa gust
  • cimbru
  • leustean
  • marar
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 g afumatura taiata fasii

Mod de preparare:

Desfaci foile de la verze, le speli si, daca e cazul, le lasi la desarat si dezacrit, apoi le tai cotoarele, le asezi pe cele bune pe un platou, iar pe celelalte le tai fideluta. Combini ceapa cu orezul, cu carnea tocata, cu ouale si cu sare, piper, cimbru, marar si leustean, dupa gust.  Umpli fiecare foaie cu cate o lingurita de amestec si rulezi sarmalele. Separat, amesteci varza taiata fideluta cu uleiul, cu pasta de tomate si cu cimbru, dupa gust.

Asezi, intr-o cratita cu fundul mai gros sau intr-un vas de lut un strat de varza taiata, unul de afumatura, sarmalele in straturi si termini cu un strat de varza. Torni vinul si 2-3 pahare de apa calda, acoperi vasul si il dai la cuptor, aproximativ 4 ore. Din cand in cand misti cratita ca sa nu se lipeasca de fund si sa se afume. Completezi, din cand in cand,  zeama scazuta cu apa calda. Servesti sarmalele calde cu smantana, alaturi de mamaliga si de ardei iute.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sarmale moldovenesti reteta sarmale sarmale casa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1605 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018602 (s)