News Flash:

Sarmale lenese - O reteta pe care nu trebuie sa o ratezi

8 Noiembrie 2016
7089 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

700 gr carne tocata porc
1 capatana de varza alba (sau murata)
(daca folosim varza dulce, o taiem felii subtiri apoi punem putina sare si lasam sa stea cam o ora)
3 linguri orez
2 codite afumate de porc sau 500g coaste afumata
1 ceapa mica
200 ml bulion
1 morcov mic
sare
piper
boia
cimbru
marar (daca folositi varza dulce)
ulei

Mod de preparare:

Stoarcem de zeama varza dulce si o calim in putin ulei pana scade. Adaugam cimbru si marar. Daca folositi varza murata, o clatiti putin cu apa rece si apoi o taiati felii subtiri.
Morcovul il dam pe razatoarea mica si il calim impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Adaugam si orezul si mai lasam 2-3 minute sa se prajeasca.
Lasam sa se raceasca amestecul si apoi il adaugam la carnea tocata. Condimentam cu sare, piper si boia.

Intr-o tava mai mare sau cratita punem putin ulei, apoi afumatura si jumatate din varza tocata. Din carne formam mici bile (cu mana uda) pe care le asezam peste varza. Punem si restul de varza. Adaugam 1/2 pahar de apa, bulion si 2-3 frunze de dafin.
Adaugam 1/2 pahar de apa, bulion si 2-3 frunze de dafin.

Lasam sa fiarba acoperit aproximativ 2 ore la foc mic ( daca folositi o tava acoperiti cu folie si bagati la cuptor la foc mic) apoi lasam in cuptor fara capac/folie inca 30-40 min la foc mic sa scada zeama si sa se rumeneasca frumos. Servim cu smantana si ardei iute.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sarmale lenese retete sarmale sarmale varza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1592 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013374 (s)