News Flash:

Sarmale in frunze de vita-de-vie

19 Mai 2011
2922 Vizualizari | 0 Comentarii
Sarmale in vita de vie
Ingrediente: frunze conservate de vita-de-vie 800 g carne tocata, amestec porc cu vita 1 cescuta cu orez 4 oua 2-3 cepe 1 morcov bulion sau pasta de tomate patrunjel verde cimbru marar piper sare 200 g costita afumata sau kaizer afumat Mod de preparare: Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa, 3-4 linguri cu pasta de tomate si amestecam  totul bine. Lasam sa mai dea doua clocote si oprim focul. Intr-un vas mai mare punem carnea, adaugam o parte din ceapa calita (cealalta parte o vom imprastia printre sarmalute, cand le asezam in vasul de lut), orezul spalat si scurs de apa, sare, piper, cimbru, patrunjel si 4 oua. Mai putem adauga putina pasta de tomate. Amestecam totul, iar din carnea astfel preparata formam sarmalutele. Desfacem frunzele de vita-de-vie, le stoarcem bine de saramura si le tinem 2 minute in apa calduta, sa se mai duca sarea. Luam cu mana putina carne pe care o plasam in zona petiolului, unde frunza e mai groasa, astfel incat atunci cand rulam sa terminam cu varful frunzei, care este partea cea mai fina. Impaturim frunza, avand grija sa strangem bine capetele, pentru a nu se desface sarmaua la fiert. Sarmalutele se asaza in cercuri, in oala unsa cu grasime si tapetata cu ceapa prajita si sos tomat. Printre sarmale punem si cateva bucati de costita afumata sau kaizer afumat, prajite in prealabil. Adaugam apa in vas, astfel ca in timpul fierberii sarmalele sa fie cuprinse bine de lichid. Fierbem sarmalele la foc mic, in vasul neacoperit, cca. 40 minute. Servim fierbinte, cu smantana sau iaurt gras. sursa fotografie: http://www.bucatarul.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

peste kaizer afumat carne tocata bulion mujdei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4344 viz    0 com
3284 viz    0 com
4916 viz    0 com
1090 viz    0 com
3837 viz    0 com
5953 viz    0 com
1107 viz    0 com
1806 viz    0 com
2311 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1430 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019338 (s)