News Flash:

Sarmale in foi de varza acra, fierte in vin

17 Noiembrie 2016
3572 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 varza acra
1 cescuta orez
0,5 kg carne tocata porc
1 ceapa mica
suc de rosii
bucati de slanina
condimente pt. sarmale
cimbru
sare
2 tije de marar
piper
2 fire marar proaspat

Mod de preparare:

Sarmalele au fost pregatite si infasurate ca de obicei, iar vasul roman a fost pregatit - se lasa jumatate de ora umplut cu apa (scuzati vasul meu, e si el batran - vreo 6 ani, si foarte folosit). Cand acesta a fost gata am adaugat ulei, 2 tije de marar si varza acra tocata. Am pus deasupra sarmalele, iar bucatile de sunca le-am asezat printre sarmale. Am presarat deasupra cimbru si delikat.

Am pus un alt strat de varza acra, am adaugat suc de rosii si cca 200 ml vin rosu. Deasupra am aruncat 2 fire de marar verde, am pus capacul si am dat la cuptor neincalzit inainte, pentru 2 ore, la foc potrivit.
Au iesit foarte aromate. Am servit sarmalutele cu smantana si ardei iute, alaturi de mamaligura calda!

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta sarmale sarmale vin sarmale carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1626 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014679 (s)