News Flash:

Sarmale fierte in vin

6 Octombrie 2016
27056 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

o varza acra marisoara
180-200 g orez
1.5 kg carne tocata (mix de porc si vita)
3-4 cepe potrivite
50 ml ulei
400 g slanina afumata
sare
piper negru, proaspat rasnit

Pentru sos:
1 litru vin alb
3 morcovi mai mici
2-3 linguri ulei
o crenguta cimbru uscat

Mod de preparare:

1. Pune varza la desarat. Desfa-o foaie cu foaie. A doua zi trebuie sa-i tai cotorul la fiecare (daca ti se pare ca e prea gros). Nu le arunca! Unele gospodine le pun in oala, iar peste ele sarmalele.
2. Toaca ceapa marunt si caleste-o usor in ulei incins.
3. Dupa cateva minute pune peste ea orezul spalat.
4. Dupa vreo 5-7 minute adauga carnea tocata si potriveste de sare si piper. Amesteca foarte bine.
5. Ia cate o lingura din compozitie si pune in cate o foaie de varza. Suceste-le bine, ca sa nu se desfaca in timpul fierberii.
6. Pune cotoarele pe fundul unei oale, apoi aseaza sarmalele, unele langa altele, cu grija (pe orizontala).
7. Prin sarmale strecoara si bucatele de slanina afumata.
8. Toarna ulei si apa peste sarmale si lasa-le sa fiarba la foc domol, pe aragaz.
9. Dupa o ora toarna vinul, presara cimbrul si morcovii dati pe razatoare si baga oala in cuptorul incins. Acolo trebuie tinute 2 ore, la foc potrivit spre mic.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sarmale vin reteta sarmale sarmale carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1616 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021953 (s)