News Flash:

Sarmale de post in foi de vita

1 Aprilie 2011
1519 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6572 RON (+0.0022)
USD: 3.9685 RON (-0.0089)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Sarmale de post in foi de vita
Ingrediente cca 50 sarmale: 250 gr orez 3 morcovi mari 8 ciuperci champignon mari 1 praz (numai partea alba) 1 tulpina telina 1 cana de supa vegetala 50 foi de vita sare piper marar 1/2 cana suc de rosii apa Preparare: Punem pe foc o craticioara plina cu apa si putina sare iar in momentul in care incepe sa fiarba, scufundam foile de vita si le fierbem cca 4-5 minute. Le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca si sa se scurga intr-o sita. Punem intr-o tigaie teflonata, 2-3 linguri de ulei de masline si cand este incins adaugam orezul pe care-l calim pentru 2-3 minute. Adaugam peste orez, morcovii, ciupercile, prazul si telina tocate foarte marunt si le calim impreuna pentru inca 3-4 minute. Potrivim de sare si piper. Adaugam peste orez si legume 1 cana de supa vegetala (am  amestecat 1 cana cu apa si 1 lingura rasa de vegeta bio si am lasat-o sa dea intr-un clocot) si lasam pe foc mic pana ce orezul absoarbe toata apa. Bobul de orez trebuie sa fie doar putin patruns pentru ca in timpul fierberii trebuie sa imprumute gustul foilor de vita. Amestecul final trebuie sa fie foarte bine scazut, Lasam amestecul sa se raceasca dupa care luam cu o lingurita mici portii pe care le infasuram in frunzele de vita. Indesam cu degetul foarte bine capetele fiecarei sarmale. Intr-o cratita destul de inalta, adaugam 2-3 linguri de ulei de masline si apoi aranjam in cerc, sarmalutele noastre. Dupa ce terminam de format primul strat, punem peste el un alt strat de sarmale iar in centru punem sarmalele ramase. Acoperim sarmalele cu jumatate de cana de suc de rosii amestecat cu 1-2 cani de apa calda in care adaugam marar si eventual inca o lingura de vegeta naturala. Sarmalele trebuie sa fie bine acoperite de lichid pentru ca orezul il va absorbi in timpul fierberii.Verificati din cand in cand si daca lichidul scade, mai adaugati pana le acoperiti din nou. Fierbem sarmalutele pe foc foarte mic cca 2 ore, dupa care le servim alaturi de putina samantana de post sau iaurt de soia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

delikat peste
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1636 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018323 (s)