News Flash:

Sarmale de post, cu orez si ciuperci

22 Noiembrie 2016
4525 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 verze murate
250 gr orez
50 gr pasta de tomate
400 gr ciuperci
4 cepe
100 ml ulei
3 morcovi
500 ml suc de rosii
1 legatura marar verde
cateva fire de marar uscat
cateva boabe de piper negru
4 boabe ienibahar
6 foi de dafin
sare
piper macinat

Mod de preparare:

Toaca ceapa marunt si caleste-o in uleiul incins cu o lingurita de sare. Cand incepe sa se ingalbeneasca usor, adauga ciupercile tocate, morcovul ras si orezul. Adauga apa si lasa sa fiarba pana cand orezul se inmoaie. Asezoneaza cu sare si piper macinat dupa gust. Cand orezul s-a fiert adauga bulionul si lasa sa dea in clocot, apoi stinge focul. Toaca mararul marunt si incorporeaza-l in compozitie.
Spala bine foile de varza, si din cele mai frumoase formeaza sarmale de marimea dorita. Varza ramasa toac-o marunt. Amesteca varza tocata cu 500ml suc de rosii.

Intr-o cratita incapatoare, ce merge adaugata la cuptor, adauga un strat de varza tocata si presara peste acesta 2 boabe de enibahar, cateva boabe de piper si 3 frunze de dafin. La final asaza si cateva crengute de marar uscat. Pune sarmalele una langa alta, iar la final adauga restul de varza tocata si 2 boabe de enibahar, cateva boabe de piper si 3 frunze de dafin. Incheie prin a adauga si cateva crengute de marar uscat.

Adauga apa cat sa acopere sarmalele si pune oala la fiert, pe aragaz. Dupa ce au fiert timp de 20 de minunte poti adauga oala in cuptor pana cand varza este bine patrunsa.

Serveste sarmalele de post cu mamaliga sau paine proaspata de casa. Merg de minune alaturide un ardei iute.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sarmale post reteta sarmale sarmale ciuperci
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1725 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024000 (s)