News Flash:

Sarmale de post

15 Aprilie 2014
2446 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/2 kg ciuperci pleurotus (mi s-au parut ca sunt mai “carnoase”, puteti folosi si champignon sau si mai bine hribe)
2 verze potrivite (eu am facut cu varza noua dar puteti folosi si varza murata)
1 cana si jumatate orez
2 lingurite cimbru
1/2 cana pasat (optional, eu nu am pus)
1 morcov
2 lingurite marar
1 ceapa mica
200 ml bulion
sare
piper
ulei

Mod de preparare:

Spalam verzele si le scoatem cotorul cu un cutit bine ascutit. Intr-o oala mai mare punem la fiert apa cu 2-3 linguri otet si cand apa clocoteste bagam verzele. Lasam cateva minute pana se inmoaie si apoi le scoatem sa se raceasca.
Preparam umplutura; ciupercile le taiem bucatele.  Curatam ceapa si o tocam marunt apoi o calim in putin ulei. Adaugam si morcovul curatat si ras pe razatoarea fina. Amestecam si mai lasam 2-3 minute. Intr-un bol adaugam ciupercile si amestecul de legume, orezul spalat, sare, piper si marar tocat. Daca folositi pasat adaugati si pasatul.
 Desfacem foile de varza si daca sunt prea mari le taiem in doua. Le umplem, le rulam si apoi le apasam la capete formand sarmalute.

Pe fundul oalei punem putin ulei, apoi un strat subtire de varza taiata fideluta si apoi asezam sarmalele. Condimentam cu cimbru si deasupra mai punem un strat de varza. Adaugam bulionul si 1 pahar de apa si punem oala la foc mic cu capac.
Fierbem timp de o ora sau mai mult (depinde de varza cat e de tare ). Servim cu marar verde tocat presarat deasupra si ardei iute.

Sarmale de post recomandate de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete post retete sarmale sarmale post sarmale ciuperci
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5058 viz    1 com
4540 viz    0 com
1482 viz    0 com
2405 viz    0 com
2309 viz    0 com
1834 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016348 (s)