News Flash:

Sarmale cu costita, in foi de varza acra

15 Noiembrie 2016
9564 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1.3 kg carne tocata de porc (de tara)
600 gr coasta afumata (de casa)
2 verze murate (potrivite ca marime)
350 ml suc de rosii(de casa)
3 cepe
1/2 cana de orez
1 frunza de dafin
cimbru
sare
piper
50 ml ulei

Mod de preparare:

1. Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore.
2. Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt. Am incins uleiul intr-o tava si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat.
3. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru, sare si piper si am adaugat 2 linguri suc de rosii.
4. Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.
5. Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase.
6. Am format sarmalele punand in centrul fiecarei foi de varza, carne, am rulat, iar capetele le-am introdus inauntru.
7. Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper.
8. Am asezat sarmalele in straturi presarand printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza.
9. Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore. Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut.
10. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii. Le voi servi cu mamaliguta calda si ardei iute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sarmale varza sarmale costita reteta sarmale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1684 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019298 (s)