News Flash:

Sarmale cu ciuperci si carne

23 Ianuarie 2013
6159 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg carne tocata de vita si porc (amestecata)
200 g orez
2 cepe mari
1 morcov mare
500 g ciuperci
boia dulce
400 g suc de rosii
sare
varza murata
ulei

Mod de preparare:

Orezul se tine in apa rece cam 1/2 ora. Ceapa se toaca marunt si se caleste. Se ia de pe foc si se adauga peste carne. Ciupercile se toaca marunt si se fierb circa 1/2 ora. Se iau de pe foc, se scurg de apa si se amesteca cu carnea si ceapa. Morcovul se da pe razatoare mica si se adauga peste carne. Orezul se scurge de apa si se pune peste carne. Se amesteca bine, se adauga 200 g suc de rosii, sare si boia dulce dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu foile de varza. Intr-o cratita potrivita se pune un strat de varza tocata (ca sa nu se lipeasca sarmalele cind fierb). Peste varza tocata se asaza sarmalele in straturi. Deasupra se mai poate pune varza tocata, in functie de preferinte. Se toarna si restul de suc de rosii. Sarmalele se pun la fiert, la foc mic. Dupa ce au fiert, sarmalele se pun in cuptorul incins in prealabil, pentru inca 10 minute. Se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

orez cepe mari morcov mare ciuperci boia dulce sare varza murata ulei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1601 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013614 (s)