News Flash:

Sarmale cu ciuperci in vita-de-vie

10 Iunie 2014
3480 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

350 g ciuperci
3 linguri orez bob rotund
30-40 frunze de vita-de-vie proaspete
3 rosii
un morcov
o ceapa
o lingura cu patrunjel tocat
1/2 pahar ulei de floarea soarelui
o cana cu sos de rosii
o lingurita de sare
o lingura cu marar tocat

Mod de preparare:

Tocati marunt ceapa, iar morcovul taiati-l rondele subtiri. Tocati ciupercile nu foarte marunt. Taiati rosiile felii. Incingeti uleiul intr-o cratita si inabusiti usor ceapa, apoi adaugati ciupercile, iar cand acestea incep sa lase apa, puneti si orezul spalat. Cand orezul incepe sa pocneasca, adaugati un pahar de supa de legume si inabusiti totul la foc domol. Dupa ce orezul a incorporat tot lichidul opriti focul, adaugati jumatate din verdeata, putina sare si lasati sa se raceasca putin.

Cand umplutura s-a racit destul, luati cate o lingura din aceasta si asezati pe mijlocul foilor de vita, rulandu-le in forma de sarmale. Tapetati fundul unei cratite cu felii de rosii, apoi asezati sarmalutele in cerc. Turnati deasupra sucul de rosii, adaugand 3 linguri de apa si fierbeti sarmalele, acoperite si la foc domol, timp de 30-35 de minute. Cand sarmalele sunt gata, presarati restul de verdeata si serviti-le cu paine proaspata.

Sfat!!!
-Foile de vita spalate se prind cate 5-6 de codite si se scufunda 4-5 secunde intr-un amestec de apa fierbinte, sare si otet, apoi se plonjeaza in apa rece. Se racesc si li se inlatura coditele. La 1 litru de apa adaugati 3 linguri de otet si jumatate de lingurita de sare.
-Alegeti doar frunze tinere, de dimensiune medie

sursa: descoperabucovina
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete sarmale sarmale post sarmale ciuperci retete bucovina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2785 viz    0 com
2474 viz    0 com
1889 viz    0 com
2158 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016106 (s)