News Flash:

Sarea de masa vs sarea de mare

31 Iulie 2012
3783 Vizualizari | 0 Comentarii
Proverbul "ca sarea in bucate" ilustreaza foarte bine rolul pe care il are sarea in dieta noastra zilnica. Organismul uman are, in general, nevoie de 1.500-2.300 miligrame de sare pe zi. Din cauza multor produse de pe piata, in schimb, consumam chiar si 10.000 miligrame zilnic. Despre sare se stie ca are in componenta magneziu si sodiu, avand un rol important in functionarea sistemului nervos, a musculaturii si a glandelor suprarenale.

Iata cateva diferente:
- sarea de mare e considerata o alternativa mai sanatoasa;
- caliate, gust, textura si mod de procesare;
- sarea de masa se extrage din depozitele de sare din munti si contine multi aditivi speciali, intrucat este procesata;
- sarea de mare se obtine prin evaporarea apei de mare si deci nu este rafianata;
- sarea de mare contine iod in mod natural si enzime care ajuta la digestie;

Indiferent ce preferam, sare de mare ori de masa, e bine sa nu exageram.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1444 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030580 (s)