News Flash:

Saramura din peste

21 Ianuarie 2012
1797 Vizualizari | 0 Comentarii
Saramura din peste
Ingrediente:

0,5 kg crap
0,5 kg fitofag (se pot folosi si alte tipuri de peste,dar este de preferat sa se foloseasca unele fara oase)
6-7 rosii
4 ardei grasi, divers colorati
ardei iute
usturoi
o legatura patrunjel
o legatura marar
zeama de lamaie sau otet
o lingura de ulei
boia
piper
sare

Mod de preparare:


Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sareaza bine si se lasa sa stea asa 30 minute. Se pune apoi pe gratar. Se frige pe toate partile. Cand este fript pestele se pune intr-o farfurie adanca si se lasa la cald, acoperit.
Intre timp se pun pe gratar rosiile, ardeiul gras si usturoiul, se frig bine. Cand s-au copt legumele, se curata de coaja si se taie in cubulete, se rastoarna peste carnea de peste. Deasupra se adauga multa apa calda, in care se pune ardeiul iute taiat feliute subtiri si verdeata tocata. Se asezoneaza dupa gust cu zeama de lamaie sau otet, se adauga uleiul si condimentele.
Se serveste cu feliute de lamaie si mamaliguta sau paine prajita pe gratar, frecata cu usturoi.
Saramura din peste a fost pregatita de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Saramura_din_peste2
crap fitofag rosii ardei grasi ardei iute usturoi patrunjel marar otet
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2631 viz    0 com
1129 viz    1 com
2136 viz    0 com
2300 viz    0 com
1485 viz    0 com
1210 viz    0 com
6193 viz    0 com
1825 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020218 (s)