News Flash:

Saramura de pui

16 Mai 2011
5196 Vizualizari | 0 Comentarii
Saramura de pui
Ingrediente: 500 gr carne de pui (pulpe dezosate) 4-6 catei usturoi 2 ardei grasi copti 1 ardei iute copt (sau 6 rasnite fulgi chili) 3 rosii din conserva (sau coapte pe gratar) 1 ceapa mica 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita rasa sare 1/4 lingurita piper 1/4 legatura patrunjel 4 linguri ulei Mod de preparare: 1. Se prepara carnea data cu sare si piper pe gratar. Am folosit oala grill cu abur: 30 minute pe o parte, apoi am intors pulpele si am lasat 15 minute pe cealalta parte. Carnea am taiat-o apoi cubulete normale. 2. In 2 cani de apa se pun ceapa, ardeiul copt tocate cubulete mici, cimbrul, sarea si piperul. Se fierbe totul 5 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Gustati saramura in timp ce fierbe si mai adaugati arome sau sare, daca vi se pare necesar. 3. Se adauga rosiile tocate marunt, plus 3 linguri din sucul in care au stat in conserva si mai fierbem inca 5 minute. 4. Se striveste usturoiul si se amesteca cu uleiul, in fir subtire, ca la maioneza, obtinand astfel o pasta. Pasta se adauga in oala impreuna cu patrunjelul tocat fin si se mai dau 2-3 clocote. 5. Se toarna saramura fierbinte peste pui, se acopera vasul si se lasa sa stea macar o ora. 6. Se serveste rece sau calduta impreuna cu mamaliga fierbinte.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

boabe ienibahar rosii patrunjel tocat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1191 viz    0 com
4220 viz    0 com
6520 viz    0 com
1254 viz    0 com
1910 viz    0 com
2440 viz    0 com
2780 viz    0 com
1038 viz    0 com
1833 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013135 (s)