News Flash:

Saraille, o reteta cu specific turcesc

13 Noiembrie 2013
2140 Vizualizari | 0 Comentarii
Tu stii cum se pregateste Saraille, o reteta cu specific turcesc? Uite lista de ingrediente si modul de preparare:

Ingrediente:

Pentru saraille:
1/2 pachet foi placinta
300 gr miez de nuca
100 gr unt sau ulei

Pentru sirop:
500 ml apa
150 gr zahar
150 ml miere de albine
1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Taiem foile de placinta in patru. Luam cate doua si le ungem pe toata suprafata cu unt topit. Presaram miezul de nuca macinat.

Rulam si strangem putin ca sa se increteasca usor. Asezam sarailiile in tava unsa cu unt. Le ungem si deasupra. Le dam la cuptor la foc mediu si in timp ce ele se coc preparam siropul. Punem pe foc apa cu zaharul mierea si scortisoara si dam in cateva clocote pana obtinem un sirop gros. Il strecuram si il lasam sa se raceasca.

Cand s-au rumenit usor deasupra scoatem sarailiile din cuptor. Cat sunt fierbinti turnam siropul rece peste ele (neaparat sarailiile trebuie sa fie calde si siropul rece, in caz contrar se vor incruzi)
Saraille trebuie sa pluteasca in sirop. Dupa ce s-au racorit le dam la frigider si le lasam pana vor absorbi tot siropul. Ideal este sa le serviti a doua zi fiindca nu vor mai fi atat de dulci si vor fi mai bine patrunse de sirop.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

saraille retete turcesti bucatarie internationala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1583 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022532 (s)