News Flash:

„Sangele verde”, elixirul care iti reface sanatatea

16 Aprilie 2019
684 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Sucul de iarba de grau este o bautura cu prorpietati extraordinare: tine bolile la distanta, iti curata organismul si iti da energie. In plus, contine toate mineralele de care omul are nevoie si vitamine, A, complexul de vit. B, C, E and K.

Excelent detoxifiant pentru organism

Folosit intr-o dieta raw, dar nu numai, sucul din iarba de grau este un excelent detoxifiant, facilitand eliminarea din organism a toxinelor si grasimilor in exces. Mai mult, sucul din iarba de grau este unul din cei mai puternici detoxifianti pentru ficat, cu mult mai bun decat sucul de morcovi, de exemplu.

Reduce imbatranirea prematura

Sucul din iarba de grau contine pana la 70% clorofila, iar asta inseamna ca protejeaza organismul impotriva factorilor cancerigeni. Cum se intampla asta? Clorofila contine enzime si superoxid dismutaza, o enzima care contine cupru si care se regaseste in celulele mature de sange. Aceasta enzima ajuta, printre altele, la prevenirea procesului de imbatranire prematura.

Are proprietati antiseptice

Beneficiile antiseptice ale clorofilei erau laudate si recunoscute inca din 1940. Intr-un articol publicat in revista „American Journal of Surgery”, doctorul Benjamin Gruskin recomanda clorofila pentru tratarea urmatoarelor afectiuni: indepartarea mirosurilor neplacute, vindecarea ranilor, grabirea vindecarii grefelor de piele, vindecarea infectiilor urechii, tratarea inflamatiilor colului uterin sau reducerea febrei tifoide.

Imbunatateste aspectul pielii

Sucul din iarba de grau iti face pielea mai curata si mai luminoasa. Pe langa faptul ca il bei, acest minunat suc poate fi folosit ca un demachiant natural. Este suficient sa torni suc verde peste corp atunci cand faci baie si sa lasi sa actioneze timp de 15 minute. Clateste apoi cu apa rece.

Mod de prepare:

Se iau 2-3 pumni de grau si se pun intr-un borcan. Se spala bine cu apa, apoi se lasa la inmuiat in apa de izvor 24 ore, timp in care mai invartiti de 2-3 ori. Dupa acest timp de 24 ore se clateste bine, dupa care se scurge apa si se lasa asa 3 zile cu un ziar deasupra. In aceste 3 zile, graul se clateste de 3 ori pe zi. Dupa aceste 3, zile graul ar trebui sa incolteasca.

Din acest moment, graul poate fi asezat pe un pat de pamant nechimicalizat, bob langa bob si chiar bob peste bob de 1 deget, peste care se presara un strat subtire de pamant, incat sa astupam graul. Se uda o data dimineata din abundenta, iar seara doar stropiti sau pulverizati apa peste el. Incet, incet graul incolteste si iarba se ridica incet incet in sus. Aproximativ in 1 saptamana, iarba ajunge la 10-15 cm inaltime cand este gata taiat si de stors.

Se taie o mana de iarba cu ajutorul unei foarfece se introduce in storcator si se obtine sucul. Iarba de grau este prezenta pe piata si sub forma de pulbere. Pulberea de iarba de grau – obtinuta din iarba de grau uscata si pulverizata – e buna, dar nu este atat de eficienta ca sucul proaspat. Gradul ei de eficienta se ridica la doar 2% din eficienta sucului proaspat de iarba de grau, consumat in 15 minute de la preparare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

suc grau
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1650 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014916 (s)