News Flash:

Sanatatea copilului tau, in PERICOL! Topul celor mai periculoase sortimente de ciocolata

14 Ianuarie 2014
3807 Vizualizari | 0 Comentarii
In urma unei verificari amanuntite, efectuata de catre ANPCPPS (Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania), s-a ajuns la concluzia clara ca zaharurile din dulciuri, inclusiv din CIOCOLATA, sunt extrem de nocive pentru sanatatea copiilor nostri.

Verificarea a constat in calcularea numarului de substante daunatoare din mai multe tipuri de ciocolata de pe piata romaneasca. In urma studiului a reiesit urmatorul top:
1. Poiana (cu lapte si crema cu aroma de visine) si Novatini (cu crema capsuni si frisca) - cate 8 E-uri fiecare

2. Primola Fresh Lemon, Primola Fresh Cherry, Heidi Grand Or Florentine si Novatini (cea cu caramel si cea cu visine) - cate 7 E-uri fiecare

3. Novatini Cappuccino, Primola Fresh Mint, Africana (cu crema de rom si cu crema de capsuni) si Poiana (cu frisca si capsuni) - cate 6 E-uri fiecare

4. Primola (cu caramel sau cu capsuni), Novatini (cu coniac si cu rom), Schogetten, Anidor (Croquant – lait and folie noisettes si amer), Milka Raspberry Cream, Africana (cu crema de banane) - cate 5 E-uri fiecare

5. Poiana (varianta simpla, cea cu crema de caramel si cea cu crema de lichior), Africana (cu crema de cappuccino)Amaretto, Heidi Gourmette Heidi Cherry, Dark Orange si Carrefour – Chocolat noir fara zahar - cate 4 E-uri fiecare

6. In jur de 7 marci de ciocolata - fiecare cu cate un E

7. Lindt (lapte 44%, ciocolata amara 22% cu alune), Lindt (ciocolata alba cu migdale), Lindt (ciocolata amaruie cu migdale), Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidor Charme Noir cu 70% cacao -  nici un E.

Conform doctorului Gheorghe Mencinicopschi, E-urile nu au efecte imediate neaparat, ci afecteaza sanatatea consumatorului pe termen lung. Cele mai periculoase sunt: E420 (sorbitol), E270 (acid lactic), E120 (acid carminic), E200 (acid sorbic), E1103.

E420 se gaseste in multe produse alimentare. Provoaca dureri de stomac, dar si probleme intestinale.
E270 nu poate fi metabolizat de sistemul digestiv atat al bebelusilor, cat si al copiilor mici.
E120 se utilizeaza nu doar in industria alimentara, ci si in cea a cosmeticelor. Este vinovat de cresterea hiperactivitatii.
E200 distruge vitamina B12 si provoaca alergii si iritatii dermice.
E1103 e utilizat drept ferment si stabilizator.

Recomandarea doctorilor si nutritionistilor consta in inlocuirea acestor zaharuri cu cele din fructe.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocolata periculoasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022812 (s)