News Flash:

Sambusek - reteta arabeasca

29 August 2012
6626 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 pachet de foi de sambusek
250 grame carne de vita (sau oaie) macinata
1 ceapa mica taiata marunt
sare dupa gust
1 lingurita condiment mixt pentru carne: piper, chimin, scortisoara, coriandru, ghimbir, nucsoara
3 linguri de ulei de masline
ulei vegetal pentru prajit placintele

Daca aluatul pentru sambousek de prepara acasa sunt necesare:
1 si 1/2 cani de faina
1/2 cana de margarina de palmier
1 lingurita de sare
1/2 cana apa rece

Mod de preparare:

Se pune la incins intr-o tigaie anti aderenta uleiul de masline si se caleste ceapa 2-3 minute, apoiu se adauga carnea toccata, sarea si condimentele si se lasa sa se prajeasca inca 5-6 minute. Se scoate intr-un bol si se lasa sa se raceasca. Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de carne.
Sau:
Se face un aluat din 1 ½ cani de faina, ½ cana margarina, 1 lingurita sare si ½ cana apa rece. Se framanta usor si se intinde o foaie subtire de ½ cm pe planseta pudrata cu faina.
Se taie din foaie cercuri de cca 5cm diametru cu ajutorul formei pentru sambusek. Se pune rondeaua de aluat pe forma de sambusek. Se umple cu amestecul de carne si se inchide forma pentru a se lipi bine capetele. Se incinge uleiul intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc placintelele pana iau o culoare aurie.

sursa: gustos
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceapa sare ulei vegetal faina apa rece
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2822 viz    0 com
1310 viz    0 com
4318 viz    0 com
1969 viz    0 com
1917 viz    0 com
3117 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1695 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022446 (s)